PERSOONLIJK ADVIES

Verschillende bedrukkingstechnieken

Als bedrijf worden er vaak relatiegeschenken of promotieartikelen bedrukt en weggegeven. Denk alleen al aan een bedrukte pen. Vrijwel iedereen heeft een bedrukte pen van een bedrijf ergens thuis liggen. Maar hoe worden die pennen bedrukt en welke technieken zijn er nog meer voor het bedrukken van geschenken? De PennenBoer biedt een ruim aanbod aan relatiegeschenken, maar daarom is De PennenBoer ook gespecialiseerd in diverse bedrukkingstechnieken. Want voor diverse materialen is een andere bedrukkingstechniek een betere optie. De medewerkers kiezen aan de hand van de bedrukking en het geschenk de juiste techniek zodat jouw geschenk met bedrukking er goed uit komt te zien.

Tampondruk

Met een tampondruk kan elke ondergrond en vorm bedrukt worden. Door het ontwerp aan te brengen op een cliché (metalen plaatje) en hier met de tampon (een rubberen stempel) over heen te gaan komt het ontwerp op de tampon. Door de tampon op het geschenk te drukken komt de bedrukking op het geschenk terecht. Doordat er verschillende tamponvormen beschikbaar zijn, kunnen er diverse vormen bedrukt worden. Daarnaast is het meestal mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken bij de bedrukking. Vrijwel alle kunststof producten worden bedrukt met de tampondruk. Denk bijvoorbeeld aan aanstekers en pennen.

Zeefdruk

Dankzij belichting met een Uv-licht wordt de bedrukking op een gaas/zeef aangebracht. De delen die niet worden belicht worden weggespoeld, waardoor de inkt er doorheen kan. Hierdoor wordt de bedrukking op het product aangebracht. Doordat het gaas strak op het product moet liggen kunnen alleen vlakke producten worden bedrukt door middel van de zeefdruk. Denk bijvoorbeeld aan producten als tassen.

Graveren

Door middel van laser graveren wordt de bovenste laag van metaal weggebrand. Omdat de laser wordt gestuurd door een computer kan het ontwerp zeer fijn worden weergegeven. Daarnaast kan er bij graveren geen kleur gebruikt worden. De kleur die gezien wordt op het product is die van de onderlaag van het product zelf. Laser graveren kan worden gedaan bij visitekaarthouders, maar ook bij pennen en aanstekers.

Borduren

Willen jullie producten laten borduren? Dan gaat een computergestuurde borduurmachine voor jullie aan de slag en maakt het ontwerp na. De prijs voor borduren wordt bepaald aan de hand van het aantal steken dat nodig is en de afmeting die het ontwerp heeft. Daarnaast kunnen er maximaal 15 kleuren gebruikt worden bij borduren, daarbij zijn volvlakken of het gebruik van goud en zilver draden duurder. Deze techniek geeft een mooie en langdurige bedrukking op textiel. Laat bijvoorbeeld caps, petten of zweetbandjes borduren.

Transfers en keramische transfers

Het ontwerp wordt aangebracht op een speciaal papier, de beelddrager. Dit wordt dan door middel van een transferpers op het product aangebracht. Uiteraard wordt het product voorbewerkt door een soort poeder. Het aanbrengen van het ontwerp kan zowel koud als warm. Daardoor is het mogelijk om veel materialen te bedrukken door middel van een transfer. Met name textiel producten worden bedrukt door middel van een transferdruk, denk bijvoorbeeld aan parpalu’s.

Een keramische transfer is vrijwel het zelfde, alleen is de beelddrager hittebestendig. Want het ontwerp wordt op het product geplakt, gedroogd, gelakt en afgebakken. Daardoor komt het ontwerp niet op, maar in het keramiek te zitten. Daarna wordt het keramiek nogmaals gelakt en afgebakken waardoor het keramiek krasvast en vaatwasserbestendig is. Daardoor blijft de bedrukking voor een langere tijd goed zitten op het keramiek. Denk hier bijvoorbeeld aan mokken.

Gelieve de cijferreeks in het hiernavolgende tekstveld in te voeren

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Snelle service en alles is naar wens!

Isabelle van de Nadort uit Reduzum

9

Geweldige artikelen

T uit Denekamp

10

snel, en fijne samenwerking

martine uit zwolle

10

Fantastisch!

Frank uit Zevenhuizen

10