PERSOONLIJK ADVIES

Eco tassen: wat is OEKO-TEX, GOTS, fairtrade en bio-katoen?

Ecologische producten worden steeds populairder en daardoor ontvangen we steeds meer vragen van klanten over de eco tassen. De meest gestelde vragen zijn: wat is OEKO-TEX, GOTS, fairtrade en bio-katoen? Daarom leggen we in dit blog graag aan u uit wat de verschillen zijn en waar u deze artikelen in onze webshop kunt vinden.

OEKO-TEX tassen | Eco tassen

In de webshop van De PennenBoer vindt u een serie OEKO-TEX tassen. Veel klanten vragen ons waar OEKO-TEX voor staat en wat dit betekent voor deze katoenen tassen. OEKO-TEX is afgeleid van Ökotex, Öko staat voor eco en Tex voor textiel. Oftewel: ecotextiel. Dit internationale OEKO-TEX keurmerk garandeert dat de tassen vrij zijn van schadelijke stoffen, zoals lood en cadmium. Ook overtreffen tassen met dit keurmerk doorgaans de (inter)nationale richtlijnen voor productie en import.

Wij hebben OEKO-TEX tassen in diverse afmetingen, met en zonder brede bodem. U kunt kiezen voor een OEKO-TEX tas van ongebleekt katoen, of voor een kleur (zoals rood, blauw, wit en zwart).

GOTS tassen | Eco tassen

Waar het OEKO-TEX keurmerk niets zegt over of het product biologisch is, zegt het GOTS-keurmerk dat wel. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Dit internationale keurmerk stelt eisen aan de productie van de vezels én de verwerking tot de producten. Het GOTS-keurmerk bestaat uit twee niveaus. Als er ‘Made with organic’ bij het keurmerk staat, betekent dit dat het product voor minstens 70 procent uit biologische vezels bestaat. Staat er ‘Organic’ bij het keurmerk, dan is dit minstens 95 procent.

Ook heeft GOTS milieu-eisen voor het verwerken van de vezels tot textiel, de arbeidsomstandigheden en voor de verpakking en eist het een eerlijk loon in de productiefase.

Fairtrade tassen | Eco tassen

Fairtrade tassen zijn tassen die gemaakt zijn met ‘eerlijke handel’. Het keurmerk stelt hoge eisen aan de productieomstandigheden en de prijzen. De boeren in ontwikkelingslanden krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. Bovendien werken zij onder menswaardige omstandigheden.

Bio-katoenen tassen | Eco tassen

Biologisch katoen is tijdens het telen niet behandeld met bestrijdingsmiddelen. Niet-biologisch katoen wordt veel bespoten met allerlei soorten pesticiden om te voorkomen dat de katoenplanten ziek worden, er plagen ontstaan of beestjes te weren die de planten kunnen aantasten. Deze bestrijdingsmiddelen zijn zeer schadelijk voor het milieu en voor de arbeiders die op het land werken. Biologisch katoen verschilt nauwelijks van niet-biologisch katoen, er zit vooral verschil in de werkwijze van het produceren van het katoen. Toch heeft biologisch katoen vaak een hogere kwaliteit, omdat er geen giftige stoffen in zitten en de katoenplant beter verzorgd is.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Besteld en netjes per mail bericht terug. Snel geleverd, goede service!

Cbs de Waterlelie

8

Dankjewel voor de snelle service! Een vriendelijk team dat creatief meedenkt. Fijn!

Lindy

10

Goed contact met de klant, mooi product.

A E Boll

9

Zeer snelle levering, proefdruk mogelijk & zeer vriendelijk te woord gestaan.

Maarten Hoornsman

10

Direct korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op uw eerstvolgende bestelling.