PERSOONLIJK ADVIES

Wat is een vector-bestand?

Heeft u relatiegeschenken besteld en wilt u deze laten bedrukken? Dan kunt u een tekst doorgeven of een bestand uploaden. Het bestand ontvangen wij het liefst als een gevectoriseerd Ai, EPS of PDF bestand. We begrijpen dat dit voor veel mensen onbekende begrippen zijn, daarom leggen we u in dit blog uit wat een gevectoriseerd bestand is en waarom wij deze (meestal) nodig hebben.

Wat is een gevectoriseerd bestand?

Een gevectoriseerd bestand wordt ook wel een vector-bestand genoemd. Dit bestand bestaat onder andere uit lijnen en ankerpunten, waardoor dit bestand oneindig vergroot of verkleind kan worden, zonder dat het bestand zijn kwaliteit verliest. Hierdoor kunnen wij een heel scherpe bedrukking garanderen. Vergroot u een ‘normale’ afbeelding op de computer (bijvoorbeeld een jpg-bestand), dan wordt de afbeelding blokkerig, dit zijn de pixels. Een afbeelding met pixels is vrijwel altijd (veel) minder scherp dan een vector-bestand.

Waarvoor is een gevectoriseerd bestand nodig?

Wij gebruiken voor de meeste bedrukkingen een gevectoriseerd bestand, zodat wij een haarscherp resultaat creëren. Hiermee voorkomen we dat de bedrukking onscherp of blokkerig wordt, wat natuurlijk zonde is van zo’n mooi relatiegeschenk.

Wanneer is een gevectoriseerd bestand niet nodig?

Bij een digitale print kunt u kiezen voor een niet-gevectoriseerd bestand, zoals een jpg-bestand. Wel is (zoals hierboven beschreven) het resultaat minder mooi dan bij een vector-bestand. Maar het is een optie als u de afbeelding echt wilt gebruiken of als u een afbeelding met kleurverloop hebt.

Ook als u een tekst op het relatiegeschenk wilt laten drukken, is een gevectoriseerd bestand niet nodig. Geef de tekst, de kleur en het lettertype aan ons door en wij maken er gratis een gevectoriseerd bestand van.

Hoe komt u aan een gevectoriseerd bestand?

U kunt een gevectoriseerd bestand maken in een grafisch programma, bijvoorbeeld Adobe Illustrator. Heeft een ontwerper uw logo gemaakt? Dan kunt u waarschijnlijk bij hem of haar een gevectoriseerd bestand opvragen voor het laten bedrukken van de door u gekozen relatiegeschenken. Heeft uw ontwerper geen gevectoriseerd bestand? Of heeft u alleen een afbeelding? Dan kunt u deze naar ons mailen of uploaden bij de bestelling, wellicht kunnen wij er een gevectoriseerd bestand van maken.

Contact over gevectoriseerd bestand

Heeft u vragen over gevectoriseerde bestanden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag. U neemt contact met ons op via de chat in onze webshop of:

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Super prijskwaliteit verhouding en snelle levering...wat wil je nog meer! TOP!

An Daniëls uit Strijtem

10

topfirma

joeri Vanlancre uit zegelsem

10

Vlotte communicatie en levering

Charlène uit Lichtervelde

9

Goede service

Yaniek uit Assen

8