PERSOONLIJK ADVIES

Welke bedrukkingstechnieken kunt u kiezen?

Wilt u een artikel laten bedrukken? Dan kunt u kiezen uit diverse bedrukkingstechnieken. Wij kunnen een pen bijvoorbeeld graveren of bedrukken met exacte PMS-kleuren met een tampondruk. Een katoenen tas kunnen we bedrukken met exacte PMS-kleuren of met een digitale full colour druk. Textiel kunt u laten bedrukken met exacte PMS-kleuren middels een zeefdruk, of laten borduren. Een sleutelhanger kunt u bijvoorbeeld laten graveren of met een doming laten bedrukken. Wanneer kiest u voor welke bedrukking? Welke gevolgen heeft dit? Lees het allemaal in dit blog.

Bedrukkingstechnieken | Tamponprint, zeefdruk en transfer

De meeste producten kunt u laten bedrukken met exacte PMS-kleuren. U weet dan precies welke kleur op het artikel komt. Dit is ideaal voor logo’s, waarbij meestal exacte PMS-kleuren gebruikt worden. Vaak kunt u kiezen voor vier PMS-kleuren bedrukken, soms voor één of twee. Bij een tamponprint stempelen wij de bedrukking op het artikel. Bij een zeefdruk strijken we de inkt door een gaas op het product. En bij een transfer-bedrukking plaatsen we de bedrukking op een transfervel en persen deze bij hoge temperatuur op het product. Drie verschillende technieken die zorgen voor de exacte kleur(en) op uw artikel!

Bedrukkingstechnieken | Full colour, sticker, doming

Wilt u een full colour bedrukking laten aanbrengen? Bijvoorbeeld omdat u een niet-gevectoriseerde afbeelding heeft of omdat er kleurovergangen in de bedrukking zijn, waardoor exacte PMS-kleuren niet mogelijk zijn? Kies dan voor een ‘normale’ full colour bedrukking of voor een sticker of doming. Bij een sticker bedrukken wij de sticker, die wij daarna op het product plaatsen. Dat is meestal bij snoeppotten. Een doming is een full colour bedrukking met een laagje epoxy hars eroverheen. Dit geeft een 3D-effect en valt echt goed op. Een doming is onder andere mogelijk bij een gedeelte van de broodtrommels, sleutelhangers en keycords.

Bedrukkingstechnieken | Sublimatie

Een deel van ons assortiment is speciaal geschikt voor sublimatie. Bij een sublimatie bedrukking maken wij geen gebruik van exacte PMS-kleuren, maar van digitale kleuren. Het bedrukken van sublimatie-artikelen gaat als volgt: met een speciale inkt plaatsen wij de bedrukking op een sublimatiepapier, dat onder hoge hitte op het artikel geperst wordt. Vervolgens verwijderen wij het papier, waarna een prachtige full colour bedrukking achterblijft. Sublimatie is onder andere mogelijk op een deel van ons keramiek en textiel.

Bedrukkingstechnieken | Foliedruk en blinddruk

Bij een blinddruk drukken wij de bedrukking ín het artikel, zodat er een reliëf ontstaat. Een blinddruk geeft een prachtige luxe uitstraling op onder andere documentenmappen en notitieboekjes. Om de bedrukking nog meer te laten opvallen, kunt u soms kiezen voor een foliedruk. Hiermee maken wij een mooie glans in het gecreëerde reliëf.

Bedrukkingstechnieken | Keramische transfer

Wilt u keramiek laten bedrukken met een vaatwasserbestendige, krasvaste bedrukking? Kies dan voor een keramische transfer, waarbij u exacte PMS-kleuren kunt laten gebruiken. Bij een keramische transfer komt de bedrukking ín het artikel in plaats van erop, dat komt onder andere doordat we het product na het bedrukking lakken en afbakken in de oven. Als resultaat ontvang u keramiek dat vaatwasserbestendig en krasvast is.

Bedrukkingstechnieken | Lasergraveren en borduren

Om een luxe uitstraling te creëren, kunt u een aantal producten laten lasergraveren of borduren. Bij lasergraveren halen wij met behulp van een laser het bovenste laagje van het product weg. Hierdoor ontstaat een elegante bedrukking. Deze bedrukking is in tegenstelling tot een tamponprint krasvast en blijft mooi. Bij textiel kunt u voor een luxe uitstraling kiezen voor borduren. Een borduring blijft heel lang mooi, veel langer dan een traditionele bedrukking en ziet er chique uit. Wij borduren onder andere op caps, handdoeken, wintertextiel (zoals handschoenen, sjaals en mutsen) en fleecedekens.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Besteld en netjes per mail bericht terug. Snel geleverd, goede service!

Cbs de Waterlelie

8

Dankjewel voor de snelle service! Een vriendelijk team dat creatief meedenkt. Fijn!

Lindy

10

Goed contact met de klant, mooi product.

A E Boll

9

Zeer snelle levering, proefdruk mogelijk & zeer vriendelijk te woord gestaan.

Maarten Hoornsman

10

Direct korting

Meld u aan voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting op uw eerstvolgende bestelling.