27-06-2024

pexels-walls-io-440716388-15467761

De kracht van interactieve bedrukkingen

Tegenwoordig is het noodzakelijk om op te vallen en een blijvende indruk te maken. Hiervoor kunt u gebruik maken van interactieve bedrukkingen. Door geschenken te bedrukken met interactieve bedrukkingen verhoogd u de betrokkenheid van de ontvangers en maakt u uw merk onvergetelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor interactieve bedrukkingen? Lees dan snel verder, want in deze blog geven wij enkele mogelijkheden die u kunt gebruiken. Wilt u graag meer informatie of wilt u advies krijgen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Wat zijn interactieve geschenken? En waarom voor deze geschenken kiezen?

Door middel van interactie geschenken moedigt u de ontvangers aan om actie te ondernemen met het ontvangen geschenk. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld meedoen met een actie, activiteit of andere interactie met het geschenk of uw bedrijf hebben. Hiervoor kunt u kiezen uit het gebruik van QR-codes, het inzetten van augmented reality en het bedrukken van puzzels en spelletjes of andere praktische geschenken die dagelijks gebruikt kunnen worden door de ontvanger. Hierdoor zet u de ontvanger aan om iets met het geschenk te gaan doen, waardoor zij indirect ook met uw bedrijf bezig blijven. Maar waarom zou u moeten kiezen voor interactieve geschenken?

  • Verhoogd de betrokkenheid bij uw merk
  • Langdurige herinnering door het betrekken van de ontvanger bij het geschenk
  • De interactieve geschenken kunnen divers toegepast worden binnen het bedrijf
  • Door het geven van een interactief en uniek geschenk creëert u een positieve associatie met uw bedrijf, wat resulteert in een hogere merkloyaliteit

Enkele voorbeelden van interactieve geschenken

QR-codes bedrukken

Een eenvoudige manier om geschenken interactief te maken, is door het bedrukken van een QR-code. Hetgeen wat achter de QR-code zit kunt u zelf bepalen. Daar kunt u bijvoorbeeld een persoonlijke actie aan koppelen, een video laten zien, een online spelletje of diverse andere zaken. Daarnaast is dit mogelijk op vrijwel alle artikelen. Laat bijvoorbeeld een katoenen tas of een rugzak bedrukken met een QR-code dat verwijst naar uw website of webshop. Veel mensen zullen de QR-code zien en scannen, waardoor u veel bezoekers kunt trekken.

Augmented reality gebruiken

Door augmenten reality te gebruiken wordt de fysieke wereld gekoppeld aan de digitale wereld. Door deze technologie te gebruiken kan de ontvanger zijn of haar mobiel gebruiken om extra content te bekijken. Hierbij kunt u denken aan 3D-modellen, video’s, een nieuw uiterlijk van het geschenk of een interactieve omgeving waar een bepaald product of resultaat bekeken kan worden. Daarmee kunt u veel voorkomende geschenken omtoveren in iets unieks. Denk bijvoorbeeld aan de veel gebruikte notitieblokken of mokken. Deze geschenken zijn op zichzelf niet uniek, maar door middel van augmented reality worden de geschenken iets unieks en springt dit er echt uit. Laat bijvoorbeeld een mok helemaal omtoveren in een gepersonaliseerde mok of zorg dat er met een video iets op het notitieblok geschreven wordt voor de ontvanger.

Puzzels en spellen

Een ander eenvoudige manier om interactie te krijgen met uw geschenken is door het bedrukken van puzzels en spellen. Want vrijwel iedereen vindt het leuk om een puzzel of een spelletje te doen. Wanneer een QR-code of augmented reality niet iets is voor uw geschenk of doelgroep, dan kunt u diverse spellen en puzzels laten bedrukken bij De PennenBoer. Kies bijvoorbeeld voor het bekende domino spel, jenga (tower game), mikado of diverse andere spellen. Daarnaast kunt u verschillende schuifpuzzels bedrukken of kiest u voor een pyramid of cube puzzel. Elke keer wanneer de puzzel of het spel er weer bij wordt gepakt, komt uw bedrijf ook weer even terug. Een uitstekende optie dus!

Interactieve geschenken inzetten

Het promoten van uw merk is in sommige branches van groot belang. Daarom kunt u met interactieve bedrukkingen de impact maken die u nodig heeft. Naast de opties die wij in deze blog hebben gegeven zijn er nog veel meer mogelijkheden die u kunt gebruiken. Hierdoor kunt u het geschenk uitzoeken die past bij uw klant, relatie, medewerker of andere doelgroep. Doordat het op vrijwel elk geschenk mogelijk is, kunt u de interactieve geschenken breed inzetten.

Waar kunt u de interactieve geschenken zoal inzetten? Bijvoorbeeld bij evenementen of beurzen, een jubileum of open dag of bij een nieuwe lancering of online promotie en social media campagnes. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u ook gebruik maken van interactieve geschenken? De PennenBoer helpt u hier graag bij, neem eenvoudig contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.