23-05-2023

a23-product_image_large_p705762__b_1

Marketing ideeën

Marketing ideeën

Heeft u een winkel of een bedrijf, dan is marketing enorm belangrijk. Een moderne ondernemer kan tegenwoordig niet meer zonder marketing. Bent u een startende ondernemer, dan zorgt marketing voor het vergroten van de naamsbekendheid. Marketing kan er voor zorgen dat potentiele klanten uw bedrijf vinden. Bestaat uw bedrijf al langere tijd, dan zijn nieuwe klanten belangrijk maar ook het houden van uw bestaande klanten is van belang. Zorg voor een goede website en verschillende manieren waardoor klanten u weten te vinden en niet vergeten. Ook social media zorgt voor extra naamsbekendheid en is niet meer weg te denken op het gebied van marketing. Naast het vergroten van uw naamsbekendheid en een betere bereikbaarheid versterkt marketing ook uw imago. Het is belangrijk om in te spelen op de wensen van uw (potentiele) klanten en daarbij uw eigen bedrijfsvoering niet uit het oog te verliezen. Naast een goede website en het gebruik van social media, zijn er nog veel meer marketing ideeën om aan nieuwe klanten te komen. Een idee is het uitdelen van promotieartikelen en relatiegeschenken.

Promotieartikelen en  relatiegeschenken inzetten als marketingmiddel

Promotieartikelen worden veel ingezet voor het vergroten van naamsbekendheid. Naamsbekendheid heeft in de meeste gevallen meer klanten en een hogere omzet tot gevolg. Promotieartikelen zijn artikelen voorzien van uw bedrijfsnaam of -logo. Uit onderzoek is gebleken dat de meerderheid van de ontvangers erg blij is met het ontvangen van promotieartikelen en deze dus ook graag ontvangt. Een promotieartikel wekt sympathie bij een toekomstige klant. Voor bestaande klanten kunt u een relatiegeschenk cadeau doen. Door een gepersonaliseerd artikel te schenken voorzien van uw bedrijfsnaam of -logo maakt u een relatie blij en zorgt u ervoor dat deze uw bedrijf ook zeker niet vergeet. Waar een promotieartikel het doel heeft om klanten te werven heeft een relatiegeschenk als doel om bestaande klanten te behouden.

Promotieartikelen en  relatiegeschenken bij de Pennenboer

Voor een ruim en voordelig assortiment aan allerleis soorten promotieartikelen en relatiegeschenken kunt u terecht op goedkoopppennenbedrukken.nl. Het assortiment is verdeeld in verschillende categorieën van kantoorartikelen, tot zomerse geschenken of tassen en textiel. Wanneer u promotie artikelen en relatiegeschenken inzet als marketingmiddel is het van belang om een artikel te kiezen dat bij uw bedrijf of de ontvanger past. Voor promotieartikelen kunnen ook handige artikelen als pennen, aanstekers of winkelwagenmuntjes prima zijn. Kies in ieder geval voor een artikel dat zal worden gebruikt en niet voor een artikel dat hoogstwaarschijnlijk in de kast zal belanden. Met een relatiegeschenk kunt u voor een bruikbaar geschenk kiezen dat daadwerkelijk bij uw relatie past. Er zijn tal van mogelijkheden. Bekijk het gehele assortiment aan promotieartikelen en relatiegeschenken op de website.